Gözden kaçırmayın

Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!

Zafer Müzesi açılışına TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Fatih Dağlı, Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal katıldı.

Açılış konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. Yiğitbaşı konuşmasında şunları söyledi: “Büyük Zafer'in ve Afyon Karahisar'ın Kurtuluşunun 102. yıl dönümünde Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk Olmak üzere vatanımız uğruna Canlarını ortaya koymuş Tüm şehitlerimizi ve ecdadımızı Rahmet ve minnetle anıyor Gazilerimizi şükranla yad ediyorum 1913 - 1914  yıllarında belediye binası Olarak inşa edilen bu tarihi binan Bu topraklarda yazılan Bu büyük zaferin en yakın şahitlerinden Bir tanesi Büyük Tarruz sırasında 27 Ağustos 1922'de Afyon'un düşman işgalinden Kurtulmasından sonra Başkomutan Mustafa Kemal Paşa Garp Cephesi Komutanı İsmet İnönü Genelkurmay Başkanı Fevzi Çakmak Paşa Ve Garp Cephesi Harekat Şube Müdürü Tevhid Bıyıklıoğlu tarafından Batı Cephesi Karargah Binası Olarak kullanılmış Başkomutanlık Meydan Muharebesi Bu tarihi binamızda planlanmıştır.”

ZAFER MÜZEMİZİ TAMAMLAMIŞ OLDUK

Vali Yiğitbaşı Konuşmalarına şu şekilde devam etti : “Yakın tarihimizin En önemli dönüm noktalarına tanıklık  eden Bu binayı bugün Restorasyon ve iyileştirme çalışmalarıyla Yeniden siz vatandaşlarımızın Ziyaretini  açıyoruz. Restorasyon çalışmalarında Binanın uzun ömürlü olması için Öncelikle çatısında aşırı yüke neden olan Betonarma yapılar kaldırılmış Ve çatı örtüsü yenilenmiştir. Yine duvarları günlendirmiş  doğrama ve saçaklar Yenilenmiştir iç mekanda da Yenileştirme çalışmaları yapılmış Ve müzede sergilenecek milli mücadeleye ait Eserler yerleştirilmiştir Kasım 2023'te Tek aşamalı ihale olarak gerçekleştirilmiş güçlendirme Restorasyon ve teftişat süreçleri Hızlıca hayata geçirilmiştir. Tarihi Milli Park Müdürlüğümüz İl Özel İdaremiz Ve Zafer Kalkınma Ajansımız aracılığıyla Sağlanan 30 milyonu Aşkın bir maliyete ulaşan finansman sayesinde Zafer Müzemizi tamamlamış olduk Toplam 17 adet odaya sahip müzemizin 11 odasında sergileme yapılmakta Ve savaşlarda elde edilen Tarihi kalıntıların yanında Topografik haritalar , Görsel panolar, İnteraktif ekranlar gibi Yenilikçi imkanlarla O dönemde Afyonkarahisar'da Ve bölgede yaşanan destansı mücadele Ziyaretçilerimize aktarılmaktadır. Ayrıca Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurmayları tarafından Başkomutanlık Meydan Muharebesinin Planlandığı Zafer Odası Uygun olarak korunarak Bu müzenin en önemli kısmını oluşturmuş Ve o da tarihi dokusunu koruyarak Sergilenmiştir.”

BİZ BİR BÜTÜNÜZ

Zafer Müzesi açılışına katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş açılış konuşması gerçekleştirdi. Açılış konuşmasında şunları dedi: “O günkü şartlar içerisinde gerçekten büyük yoklukların yaşandığı dört bir tarafımızın  işgalci emperyalistler tarafından işgal edildiği bütün Anadolu'nun yok edilmek için üstün gayretler sarfedildiği dünyanın en gelişmiş silahlarına sahip ordularının dört bir tarafına bu ülkenin gelip konuşlandığı bir dönemde bırakınız atacak kurşunu bırakınız topu tüfeği olmayı elinde doğru dürüst kazması küreği dahi olmayan bir millet ya Allah diyerek ayağa kalktı büyük bir destan yazdı ve kurtuluşu gerçekleştirmiş oldu. Her birisine gerçekten minnet ve şükran borçluyuz. Onların açmış oldukları bu yolda Allah'ın izniyle bu ülke kıyamete kadar özgür insanların bu ülke kıyamete kadar büyük milletimizin yurdu olarak devam edecek ve inşallah bu ülke her zaman daha ileriye gidecektir.

Bu anlamda Selçuklu'nun, Osmanlı'nın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarihi birbirinin devamı olan bir bütünün parçaları olan tarih sayfalarıdır. Selçuklu başka bir şey, Osmanlı başka bir devlet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ise başka bir devlet değildir. İnşallah kurulmuş son Türk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti de kıyamete kadar bu topraklarda payidar kalacak, bağımsız bir ülke olarak ileriye gidecek. Bu ülkeye ve millete yapılacak en büyük kötülük tarihi sayfaları ayırarak, birbirinden kopararak anlatmaktır.

MİLLETİN BÜYÜKLERİDİR

Kurtulmuş konuşmalarına şunları ekledi :”Alparslan Han da bizimdir, Fatih Sultan Mehmet de bizimdir, Yavuz Sultan Selim de bizimdir, Kanuni de bizimdir, Mustafa Kemal de bizimdir, arkadaşları da bu milletin büyükleridir. o yokluklar ve yoksulluklar içerisinden ayağa kalkarak bağımsızlığı kazanmak öyle kolay bir şey değil. Bugün geçmişe doğru baktığımız zaman bunları anlatıyoruz ama dedelerinizin, büyük babalarınızın, ninelerinizin, büyük ninelerinizin ne zorluklarla o kurtuluş mücadelesine ruh verdiğini, güç verdiğini hiçbir zaman unutmamız lazım.Bizim milletimizi ayakta tutan en önemli hususiyetlerimizden birisi milli benliğimiz, milli kimliğimizdir. Milli kimliğimizin en önemli unsuru ise bir şuur şeklinde bizim zor zamanlarda ortaya koyduğumuz dayanışma ruhudur, birlik ruhudur, beraberlik ruhudur, taştan su çıkarma, yağ çıkarma becerisidir, yokluktan var olan bir gücü ortaya koyabilme becerisidir. Bu anlamda milletimizin milli ruhunun kökünde, milli bağımsızlık, özgürlük ve haysiyetimize olan bizim bağlılığımız olduğu gibi hiç şüphesiz milli dayanışma ruhunun da çok önemli bir payı vardır. Zor zamanlarda omuz omuza girebilmeyi, ısrar tutabilmeyi, zor zamanlarda yokluğu paylaşabilmeyi bilen bir milletiz.”

Haber : Elveda Mihriban Danabaş