Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, dün gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında AK Parti'li meclis üyelerinin salonu terk etmesine dair açıklamalarda bulundu. Erhan, AK Parti'nin 22 yıldır eğitimi getirdiği noktayı eleştirerek, "AKP, eğitimin bugünkü halinin anlatılmaya başlanmasıyla salonu terk etmeye başladı" diyerek tepkisini dile getirdi.

"ÇOCUKLARIMIZ ÜLKEMİZİN GELECEĞİDİR"

Belediye meclis üyesi Hafize Özmen'in eğitim ve öğretim yılı açılışı nedeniyle gündem dışı söz alarak eğitim konularını dile getirdiğini belirten Erhan, "Çocuklarımız bugünlerde okula başlıyor ve bu ülkenin geleceğinin teminatı olan çocukların eğitimi en önemli gündem maddemiz olmalı," dedi. AK Parti'li meclis üyelerinin bu konuşma sırasında salonu terk etmesine tepki gösteren Erhan, "Eğer AKP, 22 yıldır eğitimi kötüye götürmeseydi, bugün çok farklı konuları konuşuyor olurduk" şeklinde konuştu.

"EĞİTİMİ KONUŞMAYACAĞIZ DA NEYİ KONUŞACAĞIZ?"

Erhan, meclis toplantısında çocukların eğitimine dair konuların dile getirilmesinin rahatsız edici bulunmasına anlam veremediğini ifade ederek, "Bir belediye meclisi, çocukların eğitimi hakkında konuşmayacak da neyi konuşacak? Bu şehrin çocuklarının eğitiminin konuşulması neden rahatsızlık veriyor?" diye sordu. Ayrıca, Afyonkarahisar'ın en büyük sorunlarından biri olan eğitim sisteminin meclisin gündeminde olmasının gerektiğini vurguladı.

"ÖĞRENCİLER HER GÜN DAHA KÖTÜ BİR EĞİTİM ALIYOR"

Eğitim sisteminin her geçen gün daha da kötüye gittiğini savunan Erhan, "Öğrencilerimiz her gün daha kötü bir eğitime maruz kalıyor. Öğretmenlerimiz ise atanma sorunlarıyla boğuşuyor" dedi. İlk defa bu yıl öğretmen ataması yapılmadan okulların açıldığını belirten Erhan, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Hafize Özmen'in mecliste dile getirdiği eğitim sorunlarının sonuna kadar arkasında olduklarını ifade etti.

"KENDİ KADROLARINI KAYIRMA PEŞİNDELER"

AK Parti'yi, kendi liyakatsiz kadrolarını kayırmakla suçlayan Erhan, AK Parti'nin eğitim gibi önemli bir konuyu göz ardı ederek, belediye başkanı Burcu Köksal'a yönelik ithamlarda bulunduğunu belirtti. "Biz çocuklarımız diyoruz, eğitim diyoruz; onlar kadro peşinde koşuyor" diyen Erhan, Burcu Köksal'ın bu şehri doğru insanlarla yöneteceğini ve liyakatsiz kadrolarla çalışmak zorunda olmadığını vurguladı.