Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!

Balaban yaptığı konuşmada “Sanayileşme; toplumlarda refahı, zenginliği ve istihdamı artıran yegane unsurlardan biridir. Nitekim gelişen ülkelere baktığımızda bu ülkelerin sanayileşen ülkeler olduğu görülecektir. Afyonkarahisar ilimizde ise İscehisar sanayileşme konusunda en önde gelen ilçedir. Karaağaç köyü ise sanayileşme noktasında Iscehisar’ın en önemli köyü haline gelmiştir.

Karaağaç köyü yaklaşık 100 adet mermer atölyesi ile ülke ekonomisine katkı vermektedir. Lakin bu işletmeler belli bir düzen ve tertibatta olmadığı için köyde elektrik, atık ve imar sorunu baş göstermektedir. 2021 yılında bu sorunların çözümü için Karaağaçlılar, köyün çıkışında bulunan hazineye ait bir arazinin sanayi alanı olması için gerekli plan, proje hazırlıklarını yaptıktan sonra kooperatif adı altında başvurularını gerçekleştirmişlerdir. Başvurudan sonra sanayi alanına kavuşma ümidiyle bekleyen Karaağaçlılar, 2022 yılında başvuru yaptıkları arazinin mera vasfına geçirildiğini öğrenmişlerdir. Bu durum bölge halkında şok etkisi yaratmıştır.

Geldiğimiz noktada ise 2024 yılında bahsi geçen arazinin vasfının değiştirilmesi için valiliğin ilgili birimlerine başvuru yapılmıştır. Lakin süreç yavaş ilerlemektedir. Sayın Valimizin  konudan haberdar edildiğine ilişkin bilgi aldım. Kendisinin bu konuyla yakından ilgileneceğinden eminim. Keza Sayın Milletvekilimiz Mehmet Taytak Beyfendiler de bu konuyla yakından ilgileneceklerdir.

Bu sorunun çözülmemesinden dolayı şu an gündemimizin 5. Maddesinde bulunan konu meclisimizin huzuruna gelmiştir. Söz konusu madde Karaağaç köyü yerleşkesinde yer alan büyük bir alanın sanayi alanı olmasına ilişkindir. Gündem konusu alan, İscehisar ve Karaağaç arasında yer almakta olup şu an Karaağaç köy yerleşkesi içerisinde bulunmaktadır.

Önümüzdeki yıllarda Karaağaç ile İscehisar’ın birleşeceği öngörülmektedir. Olası bir birleşme sonucu ilçenin orta yerinde bulunan verimli topraklarda çarpık bir sanayileşme sorunu ortaya çıkacaktır. Bu durum İscehisar’ın aleyhinedir. Gerek Naci Bey gerek Satılmış Beyle bu konuyu görüştük. İscehisar İl Genel Meclis üyeleri olarak bu konunun karşısında olduğumuzu kamuoyuna bildiririz. Çarpık sanayileşmenin önüne geçilmesi için Karaağaç biran önce sanayi alanına kavuşmalı ve ülke ekonomisine katkıda bulunması sağlanmalıdır.” dedi.