Gözden kaçırmayın

Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, basın toplantısında eğitim sistemine ve hükümetin politikalarına ağır eleştirilerde bulundu. Mısırlıoğlu, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına rağmen 20 bin öğretmenin halen atanmadığını ve kamusal eğitimde yaşanan problemleri dile getirdi. Atama bekleyen öğretmenler konusunda Cumhurbaşkanının verdiği sözleri hatırlatarak, bu vaadin yerine getirilmediğini ifade etti.

Eğitimin yanı sıra, devlet anaokullarında velilerden talep edilen yüksek aidatları da gündeme getirerek, bu durumun adil olmadığını savundu. Aidat politikasının öğrenci ve velilerin ekonomik durumunu gözetmeksizin uygulandığına dikkat çekti ve bu konuda hükümetten açıklama beklediklerini ifade etti.

ÜLKEYİ TERK EDİN

Harp Okulu mezuniyetinde teğmenlerin tartışmasına yönelik açıklamalarda bulunan Mısırlıoğlu, “Ülkenin kurucusu ve Ebedi Başkomutanı Atatürk'e bağlılıklarını dile getirip, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü üzerine ant içen teğmenlere parmak sallanıyor; Anayasayı çiğneyip hilafet çığırtkanlığı yapanlara ses çıkarılmıyorsa, hedef teğmenler değil, Türk milletidir.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında ise şunları söyledi:” Bu teğmenlerin bu teğmenlerin kılıçlarını bir birine tokuşturarak yemin eden teğmenlerin hangi söyleminden rahatsız oldunuz? Hangi söylemi sizi rahatsız etti? Bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Bu teğmenlerde Türkiye Cumhuriyeti Devletine bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeni mezunu olmuş çiçeği burnunda teğmenlerimiz. Bu teğmenlerimiz burada Mustafa Kemal’in askerleriyiz dedi. Ondan mı rahatsız oldunuz? Hangi Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmesine, parçalanmasına, düşmanlarına, göz dikenlerinin hepsine kılıçlarının çok keskin olduğunu söylediler. Bundan mı rahatsız oldunuz? Neyinden? Bunların hangi sözünden rahatsız oldunuz? Bir insan bu teğmenlerin bu sözlerinden hangi birinden rahatsız olabilir? Bu devletin vatandaşı olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşı olan bu ülkede yaşayan hangi bir vatandaşımız bu konuda rahatsızlık duyar? İçimizde kim var ya? Biz bir bilelim. Bu rahatsız olanlar. Eğer rahatsızsanız burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti terk edin gidin kardeşim. Ya seversiniz ya terk edersiniz bu ülkeyi.”

Haber: Elveda Mihriban Danabaş