Gözden kaçırmayın

Kültürel hazine yüzde 86 tamam!Kültürel hazine yüzde 86 tamam!

Orhan Veli ve Cemal Süreya’dan sonra Cafelife Şiir Günlerinin 3. Şairi Necip Fazıl Kısakürek oldu. Çok sayıda şiir severin bir araya geldiği gecede sanatçının hayat hikayesi, eserleri, yazıları ele alındı. Kısakürek’in şiirleri konuklar tarafından dile getirildi. Her zaman olduğu gibi Tangoafyon ekibi tam kadro geceye katılarak okudukları şiirler kadar yaptıkları tango gösterisiyle de geceye renk kattılar. 

SADECE BİR ŞAİR DEĞİLDİ 

Prof. Dr. Ahmet Altıntaş, şair hakkında tarihsel olayları anlatarak Kısakürek’in bilinmeyenlerini gündeme taşıdı. Necip Fazıl Kısakürek, sadece bir şair değildi. Aynı zamanda öyküler, tiyatro oyunları ve gazete yazıları da yazan bir isimdi. O dönem olduğu gibi bugün bile hala tartışılan bir isim. Özellikle Reis Bey ve Bir Adam Yaratmak en önemli eserleri arasında yer alıyor. 

Cafelife Şiir Günleri için bir sonraki isim Nazım Hikmet Ran olarak belirlendi. Şiir severlerin istekleri doğrultusunda belirlenen Ran’ın hayatı, eserleri anlatılacak. Nazım Hikmet Ran Şiir Günü 25 Eylül Çarşamba günü yapılmasına karar verildi. Özellikle Kuva-i Milliye Destanında Kurtuluş savaşını anlatırken sanki cephedeymiş gibi anlatmasının arkasında ne var, nasıl yazıldı. Neden vatan hanini ilan edildi. Hepsi ve daha fazlası masaya yatırılacak.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş