Gözden kaçırmayın

Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!

Türkiye Görme Engelliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mesut Yurt, geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ve Altınokta Körler Derneği’ni, engellilere karşı çifte standart uygulamakla suçlamıştı. Bu açıklamanın ardından, Altınokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Hakan Erdoğan, iddialara yanıt verdi.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, Altınokta Körler Derneği’ne tahsis edilen binaya ilişkin asılsız iddiaların gündeme getirildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Altınokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ne hizmet vermesi için verilen bina, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından ittifak hakkı çerçevesinde verilmiştir, tahsis edilmemiştir. Belediye Başkanımız Burcu Köksal tarafından sadece tahsis kaldırılarak, bina Milli Emlak Müdürlüğü’ne iade edilmiştir. Sonrasında, Altınokta Körler Derneği Ankara Genel Merkezi tarafından ittifak hakkı için talepte bulunulmuş ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü uygun görerek 29 yıllığına derneğimize ittifak hakkı tanımıştır."

SAYIŞTAY RAPORUNA DAYALI İŞLEMLER

Hakan Erdoğan, belediyenin tüm dernek ve vakıflara yönelik işlemlerinin 2023 Sayıştay raporu doğrultusunda gerçekleştirildiğini de belirtti. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yürütülen süreçlerin yasal ve denetimlere uygun olduğunu vurgulayan Erdoğan, çifte standart iddialarını kesin bir dille reddetti.

ENGELLİ HİZMETLERİ İÇİN AYRIM YAPILMIYOR

Erdoğan, aynı zamanda Afyonkarahisar Belediyesi Engelli Hizmetleri Servisi'nin sorumlusu olarak yaptığı açıklamada, belediyenin engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerinde herhangi bir ayrımcılık yapılmadığını belirtti. "Belediyemizin sınırları içerisinde, engel türü veya siyasi görüş gözetilmeksizin tüm engelli kardeşlerimize itinayla hizmet verilmektedir. Başkanımız Burcu Köksal’ın talimatları doğrultusunda, şahsım ve ekibimiz tarafından tüm hizmetler titizlikle yürütülmektedir," dedi.

Son olarak, kendisine yöneltilen iddiaların asılsız olduğunu belirten Erdoğan, Engelliler Servisi’ne tahsis edilmiş özel bir aracın bulunmadığını da vurguladı.