Gözden kaçırmayın

Dünyanın en etkili bilim insanları AKÜ’de!Dünyanın en etkili bilim insanları AKÜ’de!

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Muğla Milletvekili Gizem Öztaş, CHP Belediye Başkan Yardımcısı Eylem Ayar, Parti Meclis Üyesi Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Büşra Dişçioğlu katıldı. 

Yapılan toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş eğitim hakkında konuşma yaptı. Özçağdaş konuşmasında, eğitimin temel sorunlardan biri olduğunu ve ülkenin geleceğini etkilediğini belirterek, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Eğitim bütçesinin gözden geçirilmesi ve dijital dönüşümün hızlandırılması gibi konulara değinen Özçağdaş, çocukların geleceğin teminatı olduğunu ve bunun için doğru bir eğitim sistemi gerektiğinin altını çizdi.

EĞİTİMDE İMKAN EŞİTLİĞİ

Toplantıda, mevcut eğitim modeli eleştirilerek bu modelin ne öğrenciler, ne öğretmenler, ne de veliler tarafından memnuniyetle karşılandığı ifade edildi. CHP, milli eğitim modelinde radikal değişikliklere gidilmesi gerektiğinin üzerinde durdu ve öğrencilere sunulacak imkanların herkes için eşit olması gerektiği konusunda belirtti.

CHP'nin eğitim maratonu, ülkenin dört bir yanından eğitimcilerle ve konunun uzmanlarıyla görüş alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlenmiştir. Bu kapsamlı toplantılarda, katılımcıların deneyimleri ve önerileriyle eğitim politikalarının geliştirilmesi yolunda önemli adımlar atılması bekleniyor.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş – Esra Dağ