Öncelikle afyonyerelhaber.com internet haber sitemizden herkese merhabalar..

1994 yılında başladığım gazetecilik mesleğimde belki 2 veya 3 kez köşe yazmışımdır.

Çünkü yazarlık apayrı bir meziyettir. Sürçülisan edersek affola..

******************************

Çok sevdiğim bir söz var.: İnsanlar konuşa konuşa....

Bayılırım o söze.

Karşılıklı oturup konuşabilmeyi başarabilen insanların halledemeyeceği hiçbir iş yoktur.

Konuşabilmeyi başarabilen insanların halledemeyeceği, çözemeyeceği, anlatamayacağı, ortak noktada buluşamayacağı ya da dostluklar oluşturamayacağı hiçbir iş yoktur.

Diyalog, iletişim ve empati kurabilen siyasilerin de, bürokratların da, kamu görevlilerinin de ve hatta mesleği, konumu, gelmişi ya da geçmişi her ne olursa olsun bunu başarabilen her insanın yoluna asla bir engel çıkmaz. Çıksa da bu engeli anında aşabilirler.

Fakat şehrimizde son zamanlarda ters bir akım göze çarpmakta: ayrışma ve kutuplaşma söylentileri. Bu, insanlar arasında yanıltıcı bilgilerin yayılmasına ve bu durumun Afyonkarahisar'a zarar vermesine zemin hazırlamakta.

*********************************

Yanlış yönlendirmeler kime ne fayda sağlıyor…

Belediye Başkanı Burcu Köksal ve Vali Kübra Güran Yiğitbaşı arasındaki gerginlik inanın sokağa kadar yansıdı.

Elbette anlaşmazlıklar veya yanlış anlaşılmalar olabilir, ancak yanlış yönlendirmeler söz konusu olduğunda durum çok farklı yönlere gidiyor ve bundan en büyük zararı Afyonkarahisar görüyor.

Diyalog kurmak, iletişimi iyi tutmak, empati yapmak Afyon’dan biraz uzak duruyor şu sıralar…

Biri çıkmış protokol kurallarından bahsediyor, neymiş efendim, Protokol kurallarına göre Valinin, seçilmiş Belediye Başkanını telefonla arayarak hayırlı olsun demesi gerekiyormuş ve bunu Vali hanım yapmamış…

‘Vali Yiğitbaşı Başkan Köksal’ı neden aramadı?’ uydurması…

Önce başkan Vali’ye ziyarette bulunacak, sonra Vali başkana…  uydurması..

Hani sözde belediye yöneticileri protokol dersi almışlar ya… sözde o’nu uyguluyorlar..

*******************

Başkan yanlış mı yönlendiriliyor?...

Başkan Köksal’ın ekibi mi yanlış yönlendirmeler yapıyor yoksa yanına yapışmaya çalışan asalaklar mı bilmem ama, Vali Yiğitbaşı’nın tebrik telefonunu ve baş başa akşam yemeğinde bir araya geldiklerini en iyi bilenlerdenim…

Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı, Burcu Köksal Başkanımız daha mazbatasını almadan telefonla arayarak kendisini kutlamıştır.

Sonrasında zaten Belediye Başkanımız Burcu Köksal kendisini makamında ziyaret etmiş, Valimizde iadeyi ziyarette bulunmuştur.

Bunu bildiği halde yalan yanlış uydurmalar yapanlar… siz kimin adamısınız bilmem ama bu şehrin adamı değilsiniz!..

Sosyal medyada aralarını açmaya çabalayanlar ve yanıltma peşinde koşanlar var. Bu kişilerin şehrin çıkarlarından ziyade kişisel menfaatler peşinde olduklarını vurgulamakta fayda var.

**********************************

Bülbülün güle olan sevgisi ve karganın çöplüğe olan meyli….

Ekip başarı getirmeli, dedik ya başta Bülbül güle karga çöplüğe götürür…

Kimsenin lafına sözüne kulak asacak ve uydurma lafları taşıyanları dikkate alacak biri olmadığına inandığım Başkan Köksal’ın kendisini yanlış yönlendiren, oradan buradan laf taşıyanlardan acilen kurtulması gerektiğini düşünüyorum…

Seçim döneminde bu tür insanlar elbette iyi kullanılır, partiler arasında laf taşıma işlerinde kullanılırlar. Ama seçim bitti ve artık hizmet zamanı, birlik ve beraberlik zamanı… Bu asalaklardan ve yanlış yönlendiricilerden kurtulma zamanı…