Gözden kaçırmayın

Kadın Mahkumlar Üretiyor, Kooperatifler SatıyorKadın Mahkumlar Üretiyor, Kooperatifler Satıyor

Afyonkarahisar’da Akarçay Islah Projesi, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından hayata geçirilmiş önemli bir altyapı çalışması olarak öne çıkıyor. Eroğlu, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, 1940’lı yıllarda "Kokarçay" olarak anılan ve bataklık durumunda olan bu bölgenin zamanla nasıl modern bir alana dönüştüğünü anlattı.

"AFYONKARAHİSAR’IN GERDANLIĞI AKARÇAY"

Eroğlu, Akarçay’ın ıslahı ile şehrin büyük bir değişim yaşadığını vurguladı. 2010 yılında başlayan projenin, Bakanlık ve Belediye iş birliğiyle gerçekleştirildiğini belirten Eroğlu, 151 km fore kazık çakılması ve modern kabartma yapılarının inşa edilmesi gibi zorlu mühendislik çalışmaları sonucu bu muazzam projenin tamamlandığını söyledi. "Bu manzarayı görünce Allah’a şükrettim" ifadelerini kullanan Eroğlu, projenin şehre kazandırdığı değeri şu sözlerle anlattı:

"Kokudan geçilmeyen ve sivrisinek kaynayan bir bataklıktan, Afyonkarahisar’ın cazibe merkezi olan Akarçay’a dönüştü."

AKARÇAY ÇEVRESİNDE EKONOMİK CANLANMA

Proje tamamlandıktan sonra bölgenin hızla geliştiğini belirten Eroğlu, bölgedeki konut fiyatlarının 50.000 TL’den 6 milyon TL’ye kadar yükseldiğini ifade etti. Ayrıca, oteller, devlet hastaneleri ve yeni otogar gibi yatırımların bu bölgeye yapılmasıyla Akarçay’ın şehrin vitrini haline geldiğini vurguladı.

"AKARÇAY ŞEHRE DAHA FAZLA DEĞER KATTI"

Akarçay’ın çevresine yapılan yeşil alanlar, yaya köprüleri, su sporları tesisleri ve gece ışıklandırması gibi yatırımlarla Afyonkarahisar’ın modern yüzü haline geldiğini belirten Eroğlu, bu projenin Türkiye’nin en güzel rekreasyon projelerinden biri olarak ödül aldığını da sözlerine ekledi. Ancak Eroğlu, işletmenin Afyonkarahisar Belediyesi tarafından uygun standartlarda yönetilmesi gerektiğini, aksi takdirde çevre ve koku problemlerinin yaşanabileceğini hatırlatarak, "Akarçay’ımıza sahip çıkalım" çağrısında bulundu.