Gözden kaçırmayın

İkbal Thermal Hotel & Spa'dan Uluslararası Başarıİkbal Thermal Hotel & Spa'dan Uluslararası Başarı

Afyonkarahisar’da Akarçay’ın kirliliği ve su seviyesindeki düşüş, vatandaşlar tarafından sıkça dile getirilen bir şikayet konusu haline geldi. Afyon Yerel Haber başta olmak üzere yerel basının gündeme taşıdığı kirlilik iddialarına karşı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal açıklamalarda bulundu.

"YETERSİZ YAĞIŞLAR SU SEVİYESİNİ ETKİLEDİ"

Köksal, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Akarçay’daki su seviyesinin düşmesinin iklim değişikliği ve küresel ısınma kaynaklı olduğunu belirtti. İki yıldır yeterli yağış alınamadığını ve bu nedenle Akarçay’ın kapaklarının açılamadığını, su akışının sağlanamadığını ifade etti. Bu durumun bakteriyel oluşumlara ve çevre kirliliğine yol açtığını, hatta insan sağlığını tehdit eder bir boyuta ulaştığını söyledi.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

DSİ ile yapılan protokole göre Akarçay’ın 4503 metrelik kısmının Afyonkarahisar Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Köksal, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine gerekli adımların atıldığını belirtti. Akarçay’daki temizlik çalışmalarının başladığını, su serbest bırakıldıktan sonra kanal içerisindeki temizlik işlemlerinin tamamlanacağını ve böylece koku ve kirlilik sorununun önüne geçileceğini açıkladı.

BELEDİYE SORUNU ÇÖZMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Belediyenin sorumluluğundaki bu alanın temizlenmesi için çalışmaların hızla devam edeceğini vurgulayan Başkan Köksal, halkın taleplerinin karşılanması ve şikayetlerin sona ermesi için gereken tüm adımların atıldığını belirtti.