Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'ı hiç böyle gördünüz mü ?Afyonkarahisar'ı hiç böyle gördünüz mü ?

"Kahramanlarla Yürüyoruz" adlı yürüyüş, Kocatepe Anadolu Lisesi'nden başlayarak Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na kadar süren bir güzergahta yapıldı.

Törene Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı, Vali Yardımcıları Uğur Kolsuz ve Mehmet Keklik, İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Belediye Başkan Vekili Mevlüt Varol, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve hem askeri hem de sivil yönetimden üst düzey isimler katıldı. Katılımcılar, gazileri onurlandıran bu özel günde büyük bir saygı ve minnet duygusu içindeydi.

TÜM GAZİLERİ ANIYORUZ

Yürüyüşün ardından saat 11.00'de Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreni büyük bir katılım ile başladı. Afyonkarahisar Valiliği, İkmal ve Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği temsilcilikleri, Atatürk Anıtı'na çelenklerini sundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal, günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.

Hürkal,Türk milletinin tarih boyunca verdiği mücadeleleri vurgulayarak Gaziler Günü'nün sadece Kurtuluş Savaşı gazileri için değil, Kore'den Kıbrıs'a, terörle mücadelede yer almış tüm asker, polis ve güvenlik korucuları ile 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını ortaya koyanlara ithaf edilen bir anma günü olduğunu belirtti. Hürkal, Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik ve mareşallik unvanlarının verilişinin yıldönümü olan bu günde, tüm gazilere saygılarını sundu.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş